Många tillgängliga idag tillskillnad från de 2 senaste matcherna.
Laget som startade:
Hampus - Jonas Ö, Jocke Ek, Hugoson, Nikki - Ole, Petter, Kalle - Eric A, Ferna, Johan
På bänken: Silow, Thomas, Hultenius, Andreas. Andreas vilade sin fot och var med på bänken ifall det skulle krisa. Han behövde aldrig hoppa in så vi hoppas han är ok till nästa match.
Vi fick sämsta tänkbara start. Efter 2 minuter kommer en långboll som Jocke Ekblom missar nedtagningen och Vrångö tar andrabollen och får till ett friläge trots att vi har hela backlinjen på plats och Vrångö gör 1-0.
Vi tar tag i spelet efter detta och trycker på. Johan får bollen och skjuter strax över krysset med ett tungt skott. Kalle får ett fritt läge i straffområdet och drar bollen i ribban. Vi dominerar spelet totalt men Vrångö har ett par farliga kontringar. De kommer i en 3-2 situation efter en hörna för oss, Hugoson spelas förbi och de är 2 mot Jonas som hinner fram i press och kan blokera passningen till en fri Vrångöspelare. Knappt 10 minuter kvar och Nikki slår en kross till Eric som utmanar och slår in bollen framför målet där Petter kommer och styr in bollen på volley med bredsidan. Gott att vi äntligen fått utdelning på vårt spelövertag och dessutom ett riktigt klassanfall. 5 minuter kvar och vi får en hörna. Vrångö bryter och kontrar vi lyckas komma hem och tycks ha kontroll men vi gör inte hela jobbet och helt plötsligt är en Vrångöspelare helt fri med Hampus trots att vi har 6-7 gubbar hemma, riktigt dåligt.
1-2 i paus trots att vi har spelat bra offensivt men inte fått in bollarna, spelarna fick dock veta vad coach tyckte om hemjobbet efter hörnor.
Om vi fick en dålig start i första fick vi en kanonstart i andra. Efter ca 20 sekunder kommer en lång hög boll mot deras högerback som får problem och Johan kan ta bollen ganska enkelt och runda försvaret och från kortlinjen slå in bollen snett inåt till Ferna som sätter en hård bredsida uppe i målvaktens vänstra hörn. Vi fortsätter att trumma på och Vrångö försöker kontra. Vi har ett par farligheter men lyckas inte få till dem. Hultenius kommer in och hinner inte vara inne många minuter innan Ferna frispelar honom och Hultenius sätter bollen mellan benen på målvakten. Det var början på 3 magiska minuter. Minuten efter får vi ett inkast långt ner på vänsterkanten. Hultenius kastar till Petter som kommer runt på kanten och slår in bollen framför målet där Eric är först och får en tå på bollen.
Ytterligare 1 minut efter får Nikki bollen några meter in på vår planhalva och ser att både Ferna och Eric är på språng och slår en lång boll som går mot straffområdet där Vrångös målvakt kommer ut men har det svårt med solen som står lågt och är rakt i ögonen på honom. Eric hinner först med huvudet och lobbar över målvakten som krockar med sin försvarare, Eric kan enkelt ta ner bollen och lägga in den i öppet mål.
Efter denna urladdning dör matchen något. Vi kan spela ut och Silow kommer farande från sin högerbacksplats och får till ett skott som målvakten har lite problem med men tippar den till hörna. Kvarten kvar och Vrångö får en kontring, vi hinner först och Hugoson spelar hem till Hampus som rensar men får inte upp bollen riktigt så deras mittfältare får tag i bollen och spelar upp bollen. Hugoson har inte hunnit lyfta och hamnar 1 mot 1 mot deras specielle målskytt K-J Levin som kommer förbi och får in bollen men domaren hinner blåsa för straff precis innan eftersom Hugoson drar i Levins arm. Konstigt nog får Hugoson bara gult kort, om detta inte är en målchansutvisining vet jag inte vad som är det. Levin sätter säkert straffen i Hampus vänstra hörn. Efter detta spelar vi riktigt dåligt, tur att vi leder med 2 mål annars kunde det blivit lite panik. Efter 5 minuter börjar vi ta tag i spelet igen och kontrollerar det resten av matchen. Vi får en frispark när Ferna först blivit hållen i byxorna och sedan ramlar på bollen. Medans Vrångö håller på att sätta upp muren kommer Jocke Ekblom rusande från sin mittbacksplats och skjuter innan Vrångö är klara med muren men bollen går strax utanför.
Vi vinner med 5-3, stundtals mycket bra anfallsspel men försvarsspelet vid samtliga mål var inte bra.
Måste berömma domaren. Även om han missade lite grand (kanske speciellt vid straffen) så var han bra och hade en bra nivå både när det gällde spelet och snacket. Bästa domaren hittills i år.